Publicerad den Lämna en kommentar

Patenbrigade: Wolff på Fylkingen i Stockholm

PRESSMEDDELANDE Nu på lördag, den 17 november 2012, spelar det legendariska tyska synthbandet Patenbrigade: Wolff i Stockholm för första gången.
Patenbrigade: Wolff grundades i Berlin 1998 av Sven Wolff och Lance Murdock. De musikaliska influenserna hämtas från band som Kraftwerk, Front 242, Depeche Mode och Tangerine Dream – men den allra främsta anledningen till att gruppen ser ut och låter som de gör är den tyska efterkrigshistorien.
Gruppen har släppt omkring 20 skivor, varav 6 fullängdsalbum.
På ett självironiskt sätt lyfter Patenbrigade: Wolff fram kända teman från både DDR och BRD, från öst och väst och den oundvikliga referensen – Muren.
Europa idag “ser” inte Östtyskland, ett svart hål som alla blundar för. Patenbrigade: Wolff använder referenser till Östtyskland, de påminner om att landet fanns, och att det bodde människor där. De samplar dagisbarn som sjunger om att växa upp för att gå med i armén och ladda kanonerna “bom bom bom”. Patenbrigade: Wolff leker med symboliken och estetiken, men de som växte upp i Östtyskland upplevde detta på riktigt.
Snygg tysk humor. Och oemotståndlig tysk synthmusik.

Mer information

Presskontakt

  • Magnus Nilsson, tfn 070-826 71 28

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *