Michael Holt: 24 Preludes for Piano

Michael Holt: 24 Preludes for Piano

Michael Holt är singer-songwriter och medlem i det amerikanska rockbandet The Mommyheads. Med 24 Preludes for Piano debuterar han som kompositör i den klassiska skolan.
The Mommyheads bildades 1987. Bandet var populärt i undergroundkretsar och nådde kultstatus både i Nordamerika och Europa. Och det var kanske populariteten som knäckte bandet, som lade av 1998, efter en tydligen mycket nedslående erfarenhet av livet på ett större bolag. Efter tio års tystnad återbildades dock bandet och har spelat tillsammans sedan dess.
Pianist – och delvis sångare – i The Mommyheads är Michael Holt. Michael är en person som kan sägas vara helt uppslukad av musik. Han gör egna skivor och turnerar regelbundet och länge över flera kontinenter för att göra hemma-hos-spelningar i vardagsrum och på småställen.
Sedan länge har Michael Holt också skrivit musik för piano; stycken i klassisk stil. Musiken är inspirerad av kompositörer som Aleksandr Skrjabin, Erik Satie och Johann Sebastian Bach.
– Det finns något som är speciellt med de här styckena, säger Michael Holt, och det är kopplat till min bakgrund i popmusiken. Det är att de både hör hemma i en klassisk tradition och har mycket starka melodier.
Inspelningarna är gjorda i The Glenn Gould Studio i Toronto. Nu släpper Fanfar! dubbel-CD:n 24 Preludes for Piano i en europeisk utgåva.
Beställ 24 Preludes for Piano med Michael Holt

Om 24 Preludes for Piano

Producent: Michael Holt
Skivbolag: Fanfar!
Format: 2 x CD
Omslag: Pär Wickholm, Wickholm Formavd.